Margaux är influencern med hundratusentals följare i sina sociala medier, som även är akutell i TV4:s ”Let’s Dance”. Enligt henne känns det viktigt att använda sina kanaler till att göra en insats. När hon satte sig ner och funderade på vad hon skulle satsa på under 2018, kändes valet som en självklar grej.

Enligt Margaux tror hon att det stora intresset hos partilederna handlar om utmaningen att väcka den unga målgruppens intresse.

— De unga konsumerar inte media som den äldre generationen. Jag når ju hundratusen unika personer inom just den här svårnådda målgruppen, så jag trodde nog ändå att det skulle finnas ett stort intresse från politikerna, säger Margaux.

Hur viktiga tror du att influencers som du själv kommer bli för partierna att kunna nå ut till förstagångsväljarna?

– Jag tror vi kommer bli jätteviktiga. 69 procent av unga mellan 16-25 tittar dagligen på Youtube, de tittar inte på traditionell tv. Om politikerna vill nå den här målgruppen är Youtube och andra sociala medier vägen att gå. Och om du en gång väljer parti som ung, är det inte jättevanligt att helt skifta. Det som är viktigt för politikerna är att anpassa sitt språk till de här kanalerna. Jag kan själv tycka att debatterna i traditionell tv är obegripliga och att partiledarna mest står och pratar i mun på varandra.

Vad har partiledarna själva sagt om upplevelsen att vara med i ”Partitempen”?

– De säger också att det egentligen känns helt sjukt att de ställer upp på det här, ha ha. Men samtidigt säger de att de har insett att det är vägen att gå. Min tanke är att fortsätta göra innehåll på politik framåt på något sätt. Jag har några liknande idéer.

Möblerna som används i Partitempen kommer från Beleco Market.

De snygga stolarna som är med i Partitempen kommer från BVN Design och ni hittar dom här. För att se och streama likadana möbler som används under inspelingen så klickar ni här för att se alla produkter hos Beleco. Önskar ni att hyra möbler för event och photoshoots så går ni till Beleco Market genom att klicka här.

(Delar av artikeln publicerades först på Dagens Media, läs artikeln genom att klicka här. )

Projektledaren för Partitempen, Elin Nylund, beskriver hur det var att skapa studion.

”I och med Partitempen har jag fått testa på massa nya grejer som jag aldrig hade gjort tidigare. En av dem var att bygga upp en studio från grunden med allt vad det innebär. Resultatet blev ju bra till slut, men det var en ganska rolig process innan vi kom fram till slutresultatet. Jag tänkte att jag skulle visa er bilder på hur tankarna gick – Från början till slut.

Det första jag fick veta när jag skulle börja planera inredningen till studion var att det är bra att ha en inspirationsbild. Jag visste inte riktigt vart jag skulle hitta en inspirationsbild så jag googlade på ”studioinredning” och då dök bland annat bilden här nedanför upp!”

Rosa stolar Partitempen finns hos Beleco, Beleco market: hyr möbler för event och inspelning, homestaging

”Det var såklart flera andra bilder som dök upp också, men det här var den jag fastnade mest för. Jag gillade färgkombon mellan gul/guld och rosa, men jag ville att inredningen skulle vara lite lekfullare.

Utifrån inspirationsbilden började jag att bygga ett collage med möbler och inredning jag visste att vi enkelt kunde få tag på. Mina riktlinjer var alltså inspirationsbilden ovan och att det skulle vara lite ”youtube”-igt.”

Rosa stolar Partitempen finns hos Beleco, Beleco market: hyr möbler för event och inspelning, homestaging

”Det resulterade i den här moodboarden som alltså skulle fungera som inspiration till hur vi skulle bygga studion. Men när jag skickade den här bilden till Daniel och Margaux kände vi nog alla 3 att det kändes lite konstigt att sitta med politiker i den här typen av studio.”

Rosa stolar Partitempen finns hos Beleco, Beleco market: hyr möbler för event och inspelning, homestaging

”Jag provade att tona ned allting lite genom att plocka bort gosedjuren och djurmönstren på ballongerna, men det kändes ändå inte helt bra. Margaux föreslog att vi skulle byta ut ballongerna mot någon växt och kanske en godisskål på bordet, så jag gjorde ett nytt försök.”

Rosa stolar Partitempen finns hos Beleco, Beleco market: hyr möbler för event och inspelning, homestaging

”Såhär såg den tredje moodboarden ut, och som ni kanske kan se (om ni sett avsnittet av partitempen) så var det såhär vi tillslut valde att inreda. Enda skillnaden är att vi valde en annan matta och lite mer växter, men utgångspunkten för inredningen var den här bilden.

På den sista bilden hade vi dessutom fått till en logga som min lillasyster Maja hjälpt mig att sätta ihop. Hon är verkligen grym på grafisk design!”

Rosa stolar Partitempen finns hos Beleco, Beleco market: hyr möbler för event och inspelning, homestaging

”Tada! Såhär blev alltså resultatet till slut. Jag tycker det blev så fint!”

(Artikeln publicerades först av Elin Nylund på hennes blogg, läs artikeln genom att klicka här. )